Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Званична презентација Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' у Руми

НОВИ НАСЛОВИ У БИБЛИОТЕЦИ

Наша библиотека је у протеклих месец дана обогатила свој фонд са близу седам стотина књига (183 обавезних наслова и изабраних 487 књига, од чега 480 наслова) редовним откупом књига од Министарства културе и информисања за 2020. годину. Овом набавком зановљене су бројне области стручне литературе, књижевности и белетристике, као и литературе за децу.
Поред овог значајног појачања, на наше полице стигло је и стотинак нових наслова из Лагуне и Вулкана.
Посетите нас и пронађите нешто лепо за себе!

НАГРАДА "СРЕБРНО ГАШИНО ПЕРО" 2020. ГОДИНЕ

32. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ХУМОРА ЗА ДЕЦУ

Библиотекар Дечијег одељења Мирјана Белошевић , Градске библиотеке “Атанасије Стојковић” у Руми, учествовала је у овогодишњем жирију за доделу “Сребрног Гашиног пера” за 2020. годину.

Ова награда додељује се почев од 1994. године, у оквиру “Фестивала хумора за децу”, који организује Библиотека “Димитрије Туцовић” у Лазаревцу. Поменућемо само неке од познатих дечијих писаца, који су понели ову престижну награду, за своја остварења, као што су : Урош Петровић, Јасминка Петровић, Игор Коларов, Градимир Стојковић, Дејан Алексић, Пеђа Трајковић и многи други.

Једногласном одлуком жирија ( у саставу : Остоја Продановић, председник , Мирјана Белошевић, библиотекарка Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" у Руми и Данијела Вулићевић,                                                                                    дипломирани библиотекар и директорка библиотеке "Слово из Лапова" и писац за децу ), награда је припала списатељици Николети Новак за роман “Позив” .

У роману "Позив”, писац говори о трагању дечака за изгубљеним родитељима. Сем суптилног хумора, који разведрава читаоца, књига садржи и васпитне поуке о животу, коренима,                                                                                            васпитању, патриотизму и сазревању, а све то прожето је једном нежном и чистом адолесцентском љубављу двоје младих тинејџера. Заиста једно вансеријско остварење.

Поред награђеног романа, вредно је помена, да се ове године Жирију наметало неколико веома вредних књига, између којих се ломило и двоумило, као што су биле књиге "Стонога Елвира тражи педикира",                                                        Мирјане Булатовић и вансеријска књига Љубивоја Ршумовића "Изволте у бајку са чика Ршумом". Тако да их поред награђеног романа, топло препоручујемо сваком детету.

 

4. Румска књижевна колонија НАЈАВА

4. Румска књижевна колонија - СРЕМ КАО КЊИЖЕВНА РАСКРСНИЦА

4. румска књижевна колонија
време одржавања: 14 - 17. септембар 2020.
"РУМА 2020"

Четвртом књижевном колонијом Рума још једном показује да је градска, грађанска средина, у којој је култура, нарочито писана реч, увек цењена и добродошла.
Циљ манифестације је да репрезентује високе домете модерне српске књижевности, али и да допринесе томе да библиотеке буду живе, да не буду музеји књиге.
Овогодишња књижевна колонија, из објективних разлога, биће другачије конципирана у односу на претходне године када су учесници обилазили градове региона и сваке вечери се представљали публици на књижевним вечерима у другом граду. Ове године учесници колоније раде у излетишту Борковац и истоименом ресторану, уз све прописане мере заштите.

Тема скупа: СРЕМ КАО КЊИЖЕВНА РАСКРСНИЦА
Учесници:
1. Ђока Филиповић
2. Тодор Бјелкић
3. Слаћана Миленковић
4. Жељка Аврић
5. Милена Северовић
6. Драгорад Драгичевић
7. Недељко Терзић
8. Симо Поткоњак
9. Радован Дрљача
10. Радивој Прокопљевић - Прока
Сви учесници колоније су из региона Срема.
Зборник радова са 4. књижевне колоније изаћи ће из штампе до 17. септембра 2020. године.

Страна 8 од 27

Претрага сајта

Конкурс

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 19 гостију на мрежи

Моја библиотека

COBISS+
Прати своја задужења, 
резервиши, продужи рок

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер